بحـث
المواضيع الأخيرة
ريش بتلو بالخضروات..
الحب كله :: اقسام المطبخ والديكور والاثاث والمهارات اليدويه :: @@@@@@ منتدى المطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــخ
صفحة 1 من اصل 1
ريش بتلو بالخضروات..
ريش بتلو بالخضروات..
المقادير:-
• كيلو ريش بتلو، أو ريش ضأن
• بصلة كبيرة مقطعة شرائح
• 1
ثمرة فلفل أخضر صغيرة مقطعة قطع صغيرة
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
• 1/2 كوب
بسلة
• 3 ثمرات جزر
• 3 ثمرات بطاطس
• حزمة روزماري
• 1 معلقة كبيرة
بهارات
• 1/2 كوب مية مغلية
الطريقة:-
1. قطعي أوراق
الروزماري، واخليطها بالفلفل الأخضر وعصير الليمون والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض
كويس وضيفي إليهم الريش وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم لمدة 3 ساعات علشان اللحمة
تتبل كويس.
2. بعد مرور الـ 3 ساعات هاتي صينية الفرن وحطي فيها شرائح البصل
ورصي من فوقها الريش، وضيفي ليهم باقي الخليط السابق اللي إنت عملتيه.
3.
شغلي البوتجاز على نار متوسطة، وحطي الصينية على النار، وسيبيها لمدة 1/ 2 ساعة أو
لغاية ما اللحمة تخرّج المية الموجودة فيها وتشربها تاني مع التقليب من وقت
للتاني.
4. لما تلاقي اللحمة شربت المية بتاعتها ضيفي ليها 1/2 كوب مية
مغلية وغطي الصينية وسيبيها على النار لمدة ساعة ونص كمان أو لغاية ما تلاقي إن
اللحمة استوت.
5. بعد مرور ساعة من وجود اللحمة على النار اسلقي البسلة
وقطعي الجزر والبطاطس قطع كبيرة، وضيفيهم إلى اللحمة بعد ساعة من مدة طهي اللحمة
سيبيهم على النار لغاية ما الاتنين يستووا.
6. بعد ما اللحمة والخضار يستووا
اغرفيهم في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض أو طبق
مكرونة.
• كيلو ريش بتلو، أو ريش ضأن
• بصلة كبيرة مقطعة شرائح
• 1
ثمرة فلفل أخضر صغيرة مقطعة قطع صغيرة
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
• 1/2 كوب
بسلة
• 3 ثمرات جزر
• 3 ثمرات بطاطس
• حزمة روزماري
• 1 معلقة كبيرة
بهارات
• 1/2 كوب مية مغلية
الطريقة:-
1. قطعي أوراق
الروزماري، واخليطها بالفلفل الأخضر وعصير الليمون والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض
كويس وضيفي إليهم الريش وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم لمدة 3 ساعات علشان اللحمة
تتبل كويس.
2. بعد مرور الـ 3 ساعات هاتي صينية الفرن وحطي فيها شرائح البصل
ورصي من فوقها الريش، وضيفي ليهم باقي الخليط السابق اللي إنت عملتيه.
3.
شغلي البوتجاز على نار متوسطة، وحطي الصينية على النار، وسيبيها لمدة 1/ 2 ساعة أو
لغاية ما اللحمة تخرّج المية الموجودة فيها وتشربها تاني مع التقليب من وقت
للتاني.
4. لما تلاقي اللحمة شربت المية بتاعتها ضيفي ليها 1/2 كوب مية
مغلية وغطي الصينية وسيبيها على النار لمدة ساعة ونص كمان أو لغاية ما تلاقي إن
اللحمة استوت.
5. بعد مرور ساعة من وجود اللحمة على النار اسلقي البسلة
وقطعي الجزر والبطاطس قطع كبيرة، وضيفيهم إلى اللحمة بعد ساعة من مدة طهي اللحمة
سيبيهم على النار لغاية ما الاتنين يستووا.
6. بعد ما اللحمة والخضار يستووا
اغرفيهم في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض أو طبق
مكرونة.
[/center]
سمر- عضو مميز
- عدد المساهمات : 253
تاريخ التسجيل : 26/12/2009
الحب كله :: اقسام المطبخ والديكور والاثاث والمهارات اليدويه :: @@@@@@ منتدى المطبــــــــــــــــــــــــــــــــــــخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخميس فبراير 04, 2010 7:07 pm من طرف admin
» دبابيس.. للفات حجاب مميزة
السبت يناير 02, 2010 5:46 pm من طرف مازن
» ترحيب بامير الجنوب امير بكلمتى
الجمعة يناير 01, 2010 8:33 am من طرف admin
» قصيدة طالب مقهور من مادة الرياضيات
الخميس ديسمبر 31, 2009 6:28 pm من طرف admin
» تدرون وش سوا زوجها فيها بعد النفاس؟؟
الخميس ديسمبر 31, 2009 6:22 pm من طرف admin
» تخطيط واحد على وشك الزواااج
الخميس ديسمبر 31, 2009 6:09 pm من طرف إْمير بكلمتى
» الفرق بين الحبيب والخاطب والمتزوج
الخميس ديسمبر 31, 2009 12:11 pm من طرف admin
» نكتـــــــــــــــــــــــــة المـو ســــــــــــم00
الخميس ديسمبر 31, 2009 12:09 pm من طرف admin
» قووووووووووووويه
الخميس ديسمبر 31, 2009 12:08 pm من طرف admin